Giovanna Fletcher · Tom Fletcher - Eve ​of Man

 

Egy disztópikus regény arról, miért nem előnyös, ha te maradsz az utolsó nemzőképes fiatal lány a világon.

  • Kiadó: Maxim Kiadó
  • Eredeti megjelenés: 2019
  • Magyar megjelenés: 2019
  • Oldalak száma: 400

 

Fülszöveg:

„MINDEN VÁRAKOZÁS ELLENÉRE TÚLÉLTE. AZ ELMÚLT 50 ÉVBEN EGY LÁNY SEM SZÜLETETT – AZTÁN JÖTT Ő. EVE-NEK NEVEZTÉK EL.

Eve-et egész életében távol tartották a másik nemtől, múltja titkait pedig sosem fedték fel előtte. Azonban 16 évesen a lánynak szembe kell néznie a sorsával. Kiválasztották számára a lehetséges társjelölteket. Az emberiség jövője az ő kezében van. És ő mindig is elfogadta a sorsát.

Amíg nem ismerte Bramet. Azonban most már Eve szeretné irányítani a saját sorsát. Szabad akar lenni. De hogyan is lehet választani a szerelem és az emberiség sorsa között?”

 

Egyszóval: wow

 

Bővebben: woooooooow

 

Egyet már biztosan kijelenthetek. Dream válogatással nem lehet mellé lőni. Eddig, amit csak olvastam tőlük az nagyon tetszett így bátran ajánlom őket bárkinek. Egyszerűen zseniális könyveket hoz el nekünk a Maxim kiadó a Dream válogatás keretei között.

Borítóról: Csodálatos. Amint megláttam egyből elvarázsolt a fekete-arany szín kombinációval, mely egy kicsit csillogott is. A fedőlap alatt lévő labirintus, ahol a két végén állnak nagyon ötletes. Ránézek és előbújik gyermeki énem és legszívesebben elkezdeném keresni az utat a labirintusban egy színes filccel. 

 

Az Eve of Man számomra kicsit döcögősen indult és elég sok kérdést felvetett bennem már az első oldalakon, amikre nem kaptam megfelelő magyarázatot a későbbiekben sem. Sajnáltam, hogy azt a problémát, hogy nem születnek többé lány gyermekek elintézték annyival, hogy a természet büntetése. De ezt leszámítva nagyon tetszett az elképzelés. Igazándiból nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egyszer egy hasonló természeti csapás súlyt minket. A földnek végesek a tartalékai, de ezt mi mesterien képesek vagyunk a végsőkig kiszipolyozni, hátrahagyva az üres, forró földed unokáinknak, hogy oldják meg ők. Nem realizáljuk, hogy cselekedni kéne. 

 

Szóval a történet döcögősen kezdődött, de hamar magával ragadott. Eve helyzete borzasztóan magányos lehet, hiszen Ő az egyetlen kamasz lány, aki létezik. Nem tudja átélni, azokat a dolgokat, amiket a többiek még régen igen, de még egy korabeli lánnyal sem tud társalogni a kialakult helyzet miatt. Az egész életét egy aranykalitkában tölti, mert féltik a külvilágtól, ami érthető is, de akkor is egy kalitkában él. Eltitkolnak előle mindent. Nem tudja, mi folyik a földön, a külvilágban. Egy elszigetelt burában él, ahol a napfelkelte is csupán kivetítés. Azt tudja, hogy Ő az egyedüli lány, de abban a hitben él, hogy más probléma a kihaláson kívül nincs. Abban a hitben ringatják, hogy lehet véleménye, de valójában minden úgy alakul, ahogyan azt Vivien, az Anyák vezetője szeretné. Az Anyák a földön megmaradt nők egy része, akik gondoskodnak és tanítják Eve-t a toronyban ahol élnek.  

 

Amúgy sem értem, miért akarják, hogy megtanuljam ezt a sok marhaságot. Szerintük hol használhatnám a Pitagorasz-tételt?

Eve egyetlen feladata, hogy három potenciális társ közül kiválassza a neki legjobban tetszőt és hát… családot alapítson vele, így megmentve az emberiséget a kihálástól. Elsőre ezt a részét a könyvnek logikátlannak éreztem. Miért csak három? Legalább kiválaszthattak volna egy tucatot, hogy legyen viszonyítási alapja. Vagy megismerjen másokat is, esetleg lehetőséget adjanak neki arra, hogy az egyikbe beleszeressen pár találkozó után. De aztán, ahogy haladtam a könyvvel szépen lassan minden értelmet nyert. Semmi sem az, aminek látszik.

A másik főszereplő Bram, akinek a gondolataiba is beleláthatunk. Az ő élete sem csupa móka és kacagás. Az anyukájától elszakítva, az apjával él a toronyban, kivel a viszonyuk nem egyszerű, ha szépen szeretnék fogalmazni. Ő az egyik pilóta, aki irányítja Hollyt, aki Eve egyetlen barátnője, bár Eve tudja, hogy valójában, hogy Holly nem egy hús-vér létező személy, csupán egy hologram, mégis a pilóták nyújtják neki a látszatot, hogy van egy barátnője.

 

Az álmok elferdítik, elnyújtják, és elfedik a határt aközött, hogy mi valós és mi nem.

Bram történetszála halálosan izgalmas volt. Csak úgy faltam a lapokat, hogy mi lesz vele, mit sikerül alkotnia a helyzetekből, amikbe belekeveredett. Párhuzamosan futottak az események Eve és Bram szemszögéből. Teljesen más aspektusból közelítettek mindketten az igazság felé, de ez sokaknak nem tetszik. Mi lesz vajon akkor, ha lehúzzuk a leplet valamiről, amiről sejtésünk sincs?

Összességében nagyon tetszett az egész könyv, és alig várom a második rézét, ami remélem, hamarosan nálunk is megjelenik egy hasonlóan gyönyörű borítóval mint ez. Pár kérdés maradt bennem, remélem ezek tisztázásra kerülnek a következő részben, mert nem bírnám ki, ha nem kerülnének napvilágra a válaszok. 

 

5/4⭐

 

>>Itt tudod megrendelni<<

 

You Might Also Like

0 comments