Erica Katz - Fiúk klubja

A pénz, a hatalom, a presztízs… sok droggal és alkohollal jár. Meddig engedi ezt Alex, hogy a csúcsra jusson? Kiáll-e önmagáért, és kockáztatja-e az egész elveszítését? Vajon felad-e mindent, amiért eddig keményen dolgozott?

  • Kiadó: 21.Század kiadó
  • Eredeti megjelenés: 2020
  • Magyar megjelenés: 2020
  • Oldalszám: 422

Fülszöveg:

Alex Vogel mindent úgy csinált, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Kitűnő tanuló és nagyszerű sportoló, aztán kiugróan tehetséges joghallgató lett. A Harvardon szerzett diplomával a zsebében mesébe illő állásajánlatot kap az egyik legjobb New York-i ügyvédi irodánál. Amikor munkába áll, biztos benne, hogy párkapcsolata nem fogja megsínyleni – hiszen ő minden, csak nem befolyásolható. A pénz és karrier mégis megkísérti. Alex az elitosztályra kerül, éjjel-nappal dolgozik, és nem hagyja érintetlenül az új életstílus: magánrepülőn érkező ügyfelek, hétvége Miamiban, bőséges költségelszámolás. Ebben a közegben semmi nem fehér-fekete – de vajon van-e egyáltalán esély arra, hogy nő létére befogadják? Alex baljós körülmények között döbben rá, mit kell tennie, ha érvényesülni akar.

Erica Katz álnéven jelentette meg első regényét, amelyre a Netflix azonnal opciós szerződést ajánlott. A szerző egy manhattani ügyvédi irodánál dolgozik. Mintha A cég című film világába lépnénk – csak éppen napjaink New Yorkjában. Feszült, baljós és szexi – világszerte ez 2020 egyik sikervárományos debütálása.

 

Borító: Maga az elképzelés tetszik. Számomra azt sugallta, míg nem olvastam a könyvet, hogy egy törekvő nőről lesz szó, aki egy bizonyos ranglétrán halad felfelé. Egész jól sikerült eltalálnom. A színek is nagyon tetszenek, csak azt sajnálom, hogy a gerince citromsárga és nem kék. Ez egyéni probléma,  ugyanis próbálom szint szerint rendezni  a könyveimet, és nincs túl sok citromsárga könyvem, így elég kis magányos. 


Elkezdtem olvasni és teljesen magába szippantott a pörgés és az üzleti jogi élet, de közben nagyon elgondolkodtatott. Alex, miután a Harvardon a legjobb 10% között diplomázott, felvételt nyert Amerika egyik legsikeresebb ügyvédi irodájába. Az irodában számos osztály közül választhat, melyeket majd rangsorolnia kell, majd az osztályok is rangsorolják, hogy kit szeretnének és így sorsolódik be valahova az ember. Alexet kezdetben az ingatlanjog érdekli, de kis szerencsének köszönhetően bekerül egy elit körbe, ami az F&F (Fúzió és Felvásárlás). Roppant kevesen kerülnek be - és általában akik bekerülnek férfiak – megismerkedik az elit körrel, ami teljesen elveszi az eszét (és a maradék szabadidejét is). Alex hatalmas sikereket ér el pályakezdőként a menő ügyvédi iroda legmenőbb köreiben. A duzzadó bankszámláját látva mosoly önti el az arcát, de szinte semennyi magánélete és szabadideje nem marad. Egy idő után azt veszi észre, hogy a telefonjával kel és fekszik. Minden szabad percében a bejövő e-maileket nézni, még hétvégén is. Akkor mit ér a pénz, ha nem tudja kihasználni? Olvasás közben azon gondolkodtam, Én mit csinálnék a helyében. Engem is így magába szippantana a rohanás és az elismerésvágy? A megfelelési kényszer?


Alex keményen dolgozik, magánéletét háttérbe szorítja, hogy a cég legsikeresebb partnerei kegyei közé kerülhessen, közben party meghívásokat, gála meghívásokat kap, amit a többi újonc nem (de még felsőbb éves sem), így kivételesnek érzi magát. Nem tud kiszakadni a körből. Ugyanakkor kezd felfedezni olyan dolgokat melyek zavarják, de mindenki más legyint rá, így Ő is szemet huny a dolgok felett. Továbbra is kivételesnek tartja magát. Kezdi érezni, hogy  a cégnél senki nem az, akinek látszik. Versenyeznek a legmenőbb helyekért, próbálják egymást kifúrni, a másiknak keresztbe tenni. 

 

Sok benne a jogi szaknyelv, de szerencsére Katz megmagyarázza a legtöbbet nekünk, így értjük a könyv üzleti és jogi részét is, nem csak a cselekményt. Egyáltalán nem éreztem magam elveszettnek a jogban a magyarázataival. A történet ezen része kicsit nehezen olvasható, de nagyon fontos.  Katz remekül ábrázolja  a történet legapróbb részleteit és nem hagy ki semmit. Megtudhatjuk, hogyan működnek  vállalatok a falakon belül és, hogy ezek az öltönyös férfiak hogyan manipulálnak és élnek vissza a hatalmukkal. 


Alex karakterfejlődése, vagy annak hiánya volt a legizgalmasabb és véleményem szerint a történet lényege. Az elején egy ambiciózus, kedves, okos, de naiv lányt láttam, aki azon izgult kosztümbe vagy ceruza szoknyába menjen az első napon, de majd ahogy haladtam a történetben elkezdtem viszolyogni tőle. Elkezdett beképzeltté válni és az életfilozófiája a „ki ha nem Én” lett. A családjával goromba lett, a párját (és magát) elhanyagolta. (Hogyan lehet akkora a pörgés, hogy valaki nem zuhanyozik két teljes napig?) Teljesen elszállt magától, megrészegítette az, hogy Őt ismerik az F&F-nél és fontos feladatokat bíznak rá. 


A pénz, a hatalom, a presztízs... sok droggal és alkohollal jár. Meddig engedi ezt Alex, hogy a csúcsra jusson? Kiáll-e önmagáért, és kockáztatja-e az egész elveszítését? Vajon felad-e mindent, amiért eddig keményen dolgozott?

 

 5/5⭐


>>Itt tudod megrendelni<<

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

0 comments