Stephanie Garber - Volt ​egyszer egy összetört szív (Volt egyszer egy összetört szív 1.)


Oh srácok, annyira gondban vagyok azzal, hogy mit írjak erről a könyvről. Az a problémám, hogy konkrétan csak olvadozni és imádni tudom a könyvet és azok az értékeléseim sokszor elég semmilyenek tudnak lenni. Mármint, ha egy könyvben vannak rossz elemek, azt ki lehet emelni, ha unalmas azt is. De számomra ebben semmi rossz nem volt. Lehet, hogy egy kissé elfogult vagyok, de egyszerűen Jacks engem levett a lábamról már a Caraval trilógiában is. Annyira fájt és vérzett érte a szívem, nagyon ajánlom, hogy boldog véget érjen a története, vagy megyek és meglincselem az írónőt.
A hősöknek nem jár a boldog befejezés. Ők másokat segítenek hozzá.

Szóval alapvetően és a Caraval trilógia első részét olvastam csak, de amikor megláttam, hogy érkezik ez a könyv, gyorsan ledaráltam a maradék két részt, hogy minél hamarabb olvashassam Jacks történetét. Viszont, amikor már megérkezett a könyv, egyszerűen nem tudtam magam rávenni, hogy elolvassam, mert tudatosult bennem, hogy utána nem lesz több Jacks egy ideig. Igaz, hogy a második rész már megérkezett, de csak angolul és molyon semmilyen információt nem találtam a magyar megjelenéssel kapcsolatban. Szóval nagyon sokáig tartott, hogy nekikezdjek, és amint elkezdtem abbahagyni sem tudom. Néhány nap alatt kiolvastam.

Azt hiszem, sokkal több lehetőség van, mint a boldogan éltek, amíg meg nem haltak és a tragédia. Minden történetnek nyitott, végtelen számú befejezése lehet.

Először is fontosnak tartom leszögezni, hogy ez a spin-off trilógia nem a Caraval. A Caraval és varázsa számomra lezárult Scarlett és Tella történetével, így kár is hasonlítgatni a két könyvet egymáshoz és nem is érdemes, mert mindkettőnek másban rejlik a varázsa. Míg a korábbiban Legend biztosította a varázslatot és szemfényvesztést, ebben a regényben a messzi Északra utazunk, ahol még létezik a varázslat és sok mindenre képesek vele az emberek. Megismerhetjük Evangelinet, aki alkut köt Jacksel, hogy akadályozza meg kedvese esküvőjét egy másik nővel, aki éppenséggel a mostohanővére. A szívek hercege meg is teszi ezt, ezért cserébe csak három darab csókot kér, de hogy kinek kell adnia és mikor azt Jacks döntheti el. A hőseink megismerkedésük után lényegében szövetséget kötnek és egymást segítve próbálnak kiutat találni a helyzetből, amibe keveredtek. Közben egy gyilkost is igyekeznek elkapni és szeretnék élve megúszni a kalandot.

Ami nagyon tetszett a regényben az az, hogy másmilyen volt mint a Caraval. Teljesen új oldalát ismerhettük meg a varázslatnak, új lényekkel gazdagodott a világ és egyre jobban tágul az univerzum. Minél több mindenre fény derült, annál több kérdésem lett és remélem ezek tisztázódnak a következő részekben. Bár Evangeline karaktere nem lett a kedvencem, mert a döntései elég erősen kifogásolhatóak sokszor, Jacks megmentette a regényt. És akkor most jönne az értékelés olvadozós része, mert Jacks.. ahz Jacks. Már a Caravalban is neki szurkoltam, bár tudtam, hogy nem ott kapja meg a happy endet, de vérzett érte a szívem, hogy Tella mennyire megsebezte. Van néhány ötletem, hogy mi is fog még történni a kedvenc férfi karakteremmel, de maga a történet nem csak a romantikáról szól. Új dolgokat ismerhetünk meg a világból és új rejtélyek tárják fel előttünk kapuikat.

Minden történet igazságokból és hazugságokból áll, mondogatta. Az számít, miként hiszünk bennük.

Összességében számomra egy letehetetlen olvasmány volt, jó volt visszateleportálni Stephanie Garber által alkotta világba és újra találkozni a szereplőkkel. Nagyon remélem, hogy a Kolibri kiadó nem akar megölni a várakozással és nagyon gyorsan megérkezik a második rész. Olvasd, szeresd.

UI: Szerintem érthető a könyv a Caraval trilógia nélkül is, de ahhoz, hogy teljes képet kapj Jacks lelkiállapotáról és arról, hogy ki és mi is ő, s mit élt át mindenképpen érdemes elolvasni a trilógiát is. Meg amúgy is. Remek sorozat, olvassátok azt is. :D

⭐⭐⭐⭐⭐

Fülszöveg:


Mit tennél meg azért, hogy boldogan élj, míg meg nem halsz? Amióta az eszét tudja, Evangeline Fox hisz az igaz szerelemben és abban is, hogy a szerelmi történetek boldog véget érnek… amíg meg nem tudja, hogy élete szerelme valaki mást készül feleségül venni. Az összetört szívű Evangeline kétségbeesetten szeretné megakadályozni az esküvőt, ezért meggondolatlanul alkut köt a karizmatikus, ámde gonosz Szívek Hercegével. A segítségnek három csók az ára, ám azt, hogy a lány hol, mikor és kinek adja, a herceg határozza meg. Evangeline az első csók után rájön, hogy halhatatlannal alkudozni veszélyes játék – és a Szívek Hercege sokkal többet akar tőle, mint amit ígért. Tervei vannak vele, olyan tervei, amelyek vagy a létező legnagyobb boldogsággal, vagy a legfájdalmasabb tragédiával végződnek…


You Might Also Like

0 comments