Jen Calonita - Tükröm, ​tükröm




Bár már több része is megjelent a sorsfordító történeteknek, én nem tudtam mire számítsak mert még egyet sem olvastam el közülük. Igaz, hogy megvan az ‘Ez hát a szerelem’ (amit innen is köszönök Bettinek :D ), de még nem sikerült rá sort keríteni. Sokáig fontolgattam, hogy bevállaljam-e a könyvet, nem vagyok esetleg már túl felnőtt hozzá, de úgy voltam vele, hogy ha nem tetszik, legalább nem kell beszereznem a sorozatban már megjelent köteteket, viszont ha tetszik, akkor bővíthetem a véget nem érő TBR listámat és lesz egy jó okom, hogy miért az ez hát a szerelmet olvasgatom a recik helyett.

Egyetlen hang is lehet nagyon erős, ha kimagaslik a többi közül.

A történetet már mindenki ismeri. A gonosz mostoha féltékeny lesz Hófehérkee szépségére és fiatalságára, így megpróbálja megöletni a lányt a vadásszal, aki aztán képtelen végezni a hercegnővel. A lány az erdőbe menekül, ahol ráakad a hét törpe házára, viszont innen egy kicsit megfordul a történet. A törtékkel karöltve mágikus erdőben járnak, majd segítenek neki visszafoglalni a kastélyát a gonosz királynőtől. Ami viszont egy hatalmas pluszt adott a történethez, az nem csak az, hogy a herceg eszik az almából és nem a hercegnő hanem, hogy megismerhetjük a gonosz mostoha fiatalkori önmagát, hogyan jutott el a varásztükörhöz és a mágiához, mi tette lelketlenné és gonosszá. Felváltva halad a történet. Hófehérke szemszögéből követhetjük a jelen eseményeit, de rengeteg fejezet szól Ingrid (a Gonosz királynő) múltjáról és a jelen ténykedéséről is. Ingrid fejezeteit sokkal jobban vártam, mert az ő története számomra eddig rejtély volt, szerintem még a nevét sem tudtam soha. Szimpatikus volt a karaktere, mert többre vágyott, mint ami adatott neki és ezért harcolni is akart. Kíváncsi lennék a történetére akkor, ha sose találja meg a mágikus tükröt, ami végül is a vesztét jelentette. Tetszett az a csavar, (ami lehet egyfajta spoiler is, ami nagyon hamar kiderül) hogy Hófehérke anyja és Ingrid valójában testvérek voltak, s Ingrid, mint a Királynő társalkodónője került a palotába. A két lány nem született királyi létbe, viszont Hófehérke anyja által és a szimbolikus alma segítségével mégis oda jutottak.


Másik oldalról Hófehérkét követhetjük, aki egy független nő. Lényegében nincs szüksége a férfiak segítségére ahhoz, hogy visszafoglalja a királyságát. Kicsit megcsaphat egyeseket a feminizmus szele, de könyörgöm… 2022-ben vagyunk. Igenis szükség van a hercegnők #badass verziójára is. A fülöppel való kapcsolata nekem kicsit felületes volt, nem is akarok arra gondolni, hogy az eredeti történet szerint a herceg 31 éves, hófehérke pedig 14. A történetben ezt a korkülönbséget kiküszöbölték, Hófehérke is idősebb és a herceg is fiatalabb (legalábbis szerintem). Szóval a kapcsolatuk felületes volt, de a történetben nem is a páron volt a hangsúly, sokkal inkább a múlton és a csavaros jelenen.


De nem kellene félned attól, hogy átengedd magad a szépségnek, akkor sem ,ha tüskék keresztezik az utadat. Ha igazán vágysz valamire, néha kockáztatnod kell. És amik megteszed – folytatta, miközben átadta a rózsát Hófehérkének –, a jutalmad nem marad el.


Összességében tetszett a könyv, disney és hercegnő rajongóknak kötelező olvasmány, viszont maga hófehérke története nem volt annyira csavaros, mint vártam volna. Ezt szerencsére ellensúlyozta Ingrid és a gonosz múltja, miatta azt mondom megéri elolvasni a történetet. Ezek után muszáj leszek beszerezni és elolvasni a többi kötetet is a sorozatból és megismerni az ottani szereplők múltját (már ha benne van:’D)

⭐⭐⭐⭐

Fülszöveg:


Mi lett volna, ha a Gonosz Királynő a herceget mérgezi meg?
Hófehérke királysága szeretett édesanyja halálát követően a nép által csak „a Gonosz Királynőként” emlegetett mostohaanyjához kerül. A fiatal hercegnő igyekszik észrevétlen maradni a kastélyban, hogy ne okozzon kellemetlenséget az új királynőnek.
Amikor azonban a megöletésére kiötlött terv félresikerül, Hófehérke élete gyökeresen megváltozik. Egy csapat, eleinte bizalmatlan törpe, egy kedves, de szinte ismeretlen herceg, és egy titokzatos múltbeli ismerős segítségével merész küldetésre indul, hogy megállítsa a Gonosz Királynőt, és visszaszerezze a királyságát. Vajon képes legyőzni egy ellenséget, aki minden lépéséről tud, és eltökélte, hogy – akár Hófehérke és szerettei életének árán is – megtartja nehezen megszerzett hatalmát?

You Might Also Like

0 comments