Sara Wolf - Szívet ​szívért (Szívet szívért 1.)

 


Egy nagyon ígéretes ya fantasy került a kezeim közé a Maxim kiadó jóvoltából, amit innen is nagyon köszönök nekik <3. Izgultam, hogy vajon milyen élményekkel fog gazdagítani, mert viszonylag kevés helyen jött velem szembe a könyv a közösségi média felületein, de szerencsére a félelmem alaptalan volt. A regény levett a lábamról és alig várom, hogy folytathassam Zera kalandját. Nem titkolom, hogy ami felkeltette a figyelmem a könyv iránt az a borító volt, de a cselekmény még annál is megkapóbb.

Leszúrtál engem. De képes vagyok ezt neked megbocsátani. Sokan leszúrnak, és közülük minden másodikkal jó barátságba kerülök. A temetésükre is elmegyek. Persze én rendezem a temetésüket. Egyedül. Az erdőben. Csak én, a hullájuk és egy ásó. De ezek apró részletek.

Az alaphelyzet szerint egy véres háború dúlt a boszorkányok és emberek között, ami a mágiahasználók bukásával ért véget. Kénytelenek voltak elbujdosni, mert az emberek a tudománynak köszönhetően rengeteg előnyre tettek szert ellenük, de érzik, hogy újabb háború szele közeledik. Az újabb háborút szeretnék megelőzni, ezért felbérlik Zerát, a 16 éves szívtelen szolgálót, hogy hozza el a koronaherceg szívét, így megelőzve a háborút. (A szívtelen szolgálok valójában boszorkányok foglyai, akiknek kitépték a szívét, hogy parancsolhassanak nekik.) Szóval Zera feladatául kapja, hogy elhozza a herceg szívét így szívtelen szolgát csináljon belőle, de nem várt nehézségekbe ütközik Lucien herceg személyében, aki érdeklődést mutat felé.

Besorolás alapján young adult kategóriába esik, ami valamilyen szinten érezhető is a karaktereken és a történeten, de ez nem jelenti azt, hogy nem élveztem volna. A boszorkányok vs. emberek mindig izgalmas téma, bár ebben az első kötetben nem ezen az ellenségeskedésen van a hangsúly, sokkal inkább a szereplők és a köztük lévő kapcsolatok bemutatásán és megismerésén. Viszont remélem, hogy a következő kötetekben sokkal többet tudhatunk meg a múltbéli háborúról és az ország történelméről is. Tetszett, hogy az akkori tudomány segítségével milyen dolgokat sikerült alkotniuk az embereknek, ami megmagyarázza hogyan sikerült legyőzniük a hihetetlenül erős boszorkányokat és a rengeteg halhatatlan szívtelen szolgálójukat, így logikai bakikról szerencsére nem beszélhetek. Olyan fura, mikor a regényekben a sokkal erősebb „faj” van elnyomva halandó emberek által, de nincs rá rendes magyarázat.

– Sokan azt mondják, bosszúból teszi, de szerintem ez egy átkozottul nagy tragédia; a gyilkolás csak még több gyilkolást szül. A gyilkolás a gyűlöletet szítja és abból a világnak már elege van.

A regényt Zera karaktere teszi igazán elbűvölővé, mert mindig van egy jó meglátása vagy vicces beszólása. Mindezt olyan elragadóan teszi, annak ellenére, amit az utóbbi néhány évben átélt, hogy nehéz nem megkedvelni azonnal a karakterét. Zera nem csak jópofa, ahogy haladunk a történetben rájövünk arra, mennyire szeretetteljes és figyelmes mások irányába, továbbá, hogy mennyire szeretne önmaga lenni és ezért szinte bármire képes. Szívtelenként van egy belső hangja, ami folyamatosan irányítani szeretné, gyilkolásra ösztönzi, de ezt igyekszik elnyomni és minden helyzetben önmaga lenni.

A könyv egyik erőssége, hogy nagyon jól és a megfelelő helyeken adagolja azt a humor, amire kezdetben nem is számítottam, hogy lesz. Romantikáról kevesebb szó esik a történetben, ugyanakkor kb. a felétől elég erősen jelen van. Slow burn & enemies to lovers szállal találkozhatunk, ami a cselekmény dinamikájával remekül harmonizál, nem éreztem soknak, de feleslegesnek sem, mivel imádom, ha egy fantasyban jelen van a romantika is. Szerelmük folyamatosan és óvatosan fejlődik, mindketten bizalmatlanok a másikkal szemben, de főleg Zera, mivel lényegben meg kell ölnie a herceget, így gyengéd érzelmeit kénytelen elnyomni.

Két dolog van, amit a férfiak nagyon könnyen elhisznek egy nőről: azt, hogy ostoba, és azt, hogy gyenge.

Az egyedüli dolog, ami nem tetszett a regényben, az a plot kiszámíthatósága volt, hiszen annyi helyen utaltak rá, hogy csak az nem fog rájönni, aki nem akar. A másik csúnya húzása az írónőnek pedig az a nagyon idegesítő cliffhanger a végén, ami arra késztet, hogy angolul folytassam a történetet, mert záros határidőn belül muszáj megtudnom, hogy mi lesz a szereplőink sorsa.

Összességében egyáltalán nem csalódtam a regényben, minden megtalálható volt benne, ami számomra fontos: jó világépítés, izgalmas cselekmény, romantika. Kifejezetten erős kezdőkötetet kapunk, ami kicsit olyan, mint egy nagyon hosszú előszó, hiszen a cselekmény csak az első kötet vége felé indul be igazán. Nyilvánvaló, hogy addig sem unatkozunk, ugyanis a regény első fele tele van hazugsággal, titkolózással, ármánnyal és cselszövésekkel mindkét oldalról.

Semmi nem töltheti be azt az ürességet, azt a tátongó szakadékot, azt a hideg űrt, ami egykori fiatal lány énem után maradt. Boldog lány, ártatlan lány. Egy lány, akinek volt családja. Egy lány, aki egykor hitt a világ jóságában. Egy lány, aki szeretett.

⭐⭐⭐⭐⭐

Amennyiben felkeltette az érdeklődésed a könyv, keresd a MAXIM kiadó oldalán. 


Fülszöveg: 

Zera ​egy boszorkány halhatatlan katonájaként kénytelen élni. Nightsinger egy szelencében tartja Zera szívét, így a lány hiába szeretne szabadulni a helyzetből, kérdés nélkül szolgálnia kell őt. Egészen addig, amíg Nightsinger meg nem kéri, hogy hozza el egy herceg szívét a sajátjáért cserébe. De van egy feltétel: ha lelepleződik a királyi udvarban, akkor Nightsinger inkább elpusztítja Zera szívét, mint hogy végignézze, ahogy a boszorkányokat gyűlölő nemesek megkínozzák. Lucien d’Malvane koronaherceg pont annyira utálja az udvart, amennyire az szereti őt – a tanárai félnek kijavítani a hibáit, és minden nő az ő kegyeit keresi. Senki nem mer szembeszállni vele – Lady Zera érkezéséig. Zera nem foglalkozik az udvari protokollal, fel van vágva a nyelve, féktelen, és a herceg vérét akarja. Nem kell sok idő hozzá, hogy a büszke herceg is az ő szívét vegye célba. A lány, akinek nincs vesztenivalója, és a fiú, akinek mindene megvan, veszélyes macska-egér harcba kezd. A győztes elnyeri a vesztes szívét. Szó szerint


You Might Also Like

0 comments