Colleen Hoover - Elrontott életek



Colleen Hoover munkásságát szerintem senkinek nem kell bemutatni, ha mást nem is, a Velünk ér véget című könyvet már szinte mindenki olvasta. Hatalmas sikernek örvend hazánkban és külföldön egyaránt és töretlen népszerűsége nem véletlen. Remek karakterek, hatásos mondanivaló és csodásan megírt történeteket tudhat magáénak, melyek teljesen függővé tesznek. Jómagam már majdnem elolvastam a teljes (magyarul megjelent) CoHo életművet, egyedül a Hopeless sorozat hiányzik a gyűjteményemből, de egyszer majd sort kerítek rá, már csak a molyos kitüntetés miatt is.

Vajon az ember az egyetlen olyan élőlény, ami képes belül üresnek érezni magát?

A regretting you, azaz elrontott életek teljesen más élményt nyújtott, mint amire én magam számítottam a könyvtől, de meg kell hagyni, egyáltalán nem bántam meg a sztori alakulását. A történet elején megismerhetjük Morgant, aki fiatalon terhes lesz és hozzá megy a gimis szerelméhez, habár szíve lehet egészen másfele húzza. Majd éles váltás következik és megjelenik Clara, aki Morgan 17 éves lánya, epekedik valaki után, aki nem vesz róla tudomást. Morgan óvja a lányát, mert nem szeretné, ha ő is beleesne abba a hibába, amit ő fiatalon elkövetett. Viszont a kommunikáció kettőjük között nem az igazi, ami szerintem normális egy kamasz lány-anyuka felállásban, viszont ebben a helyzetben rengeteg problémát és lelki terhet szül mindkét félnek.

A történetben lévő romantika megdobogtatta a szívem és szinte (de csak szinte!!!) megkönnyeztem a lezárást. Annyira aranyosak voltak együtt, főleg a regény vége felé. Romantika mellett már megszokhattuk a humort is, és a rengeteg komoly szituáció mellett, ebből a történetből sem maradhatott ki. Üde színfoltként hatott az egyébként sokszor rendkívül deresszív történetben. De a sok rossz ugyanúgy az életünk rész, mind a rengeteg jó, ami történik velünk. És ezért tetszett annyira ez a regény. Nem akarta bemutatni a tökéletes családot, mert senki családja sem tökéletes, hanem tele van titkokkal, frusztrációval és vitával. Ugyan így van ez a szerelemmel is, vagy a barátokkal. Ezekből mind-mind kapunk egy kicsit a regényben, bár meg kell hagyni nagyon pechesnek kell lenni, hogy valakinek ennyire elrontott élete legyen, de előfordul.

Igazságtalan, hogy egyetlen esemény, egyetlen másodperc szétzilálhatja a világot. Mindent felboríthat a fejedben. Elpusztíthat minden boldog pillanatot, ami eddig a földrengésig vezetett.

A szereplők tekintetében Clara sokszor idegesített és minden ész érvet mellőztek a döntései. De valahogy nem tudtam haragudni érte, mert tudom magamról, hogy én is rengeteg hülyeséget csináltam, azért, hogy „lázadjak” a szüleim ellen akár nyíltan, akár titokban, hogy végül kiderüljön: nekik volt igazuk. Ez megint olyan valódivá tette a regényt. Bár nyilvánvaló, hogyha nincsenek konfliktusok elég unalmas lenne a cselekmény. A szereplők valódisága mellett a mellékszereplők is nagyon egyedire sikeredtek. Miller nagypapája volt a kedvencem a szarkasztikus humorával és hatalmas szívével, de Miller se sokban maradt el tőle.

Összességében CoHo regényeim rengetegjében olyan középtájra sikerült feltornáznia magát. Nem lett a kedvencem, de nagyon ígéretesre sikeredett. A váltott szemszög (Clara és Morgana) érdekes lett, jó volt mindkét fél szemén keresztül megfigyelni ugyanazt az eseményt, mennyire másképp gondolkodik két generáció és mennyire más dolgokat szűrnek le egy-egy szituációból. Collen Hoover rajongóknak kötelező a mű, de annak, aki ismerkedik az írónővel jó választás lehet első könyvnek is.

Amikor az ember úgy dönt, hogy elköteleződik valaki mellett, akkor nem azt mondja, hogy „megígérem, hogy soha többé nem vonzódom majd senkihez.” Hanem azt, hogy „megígérem, hogy elkötelezem magam melletted, annak ellenére, hogy lehet, a jövőben máshoz fogok vonzódni.” Pont ezért nehéz egy kapcsolat. A tested és a szíved továbbra is meg fogja látni a szépet és a vonzót másokban attól, hogy van valakid.

⭐⭐⭐⭐


Amennyiben felkeltette az érdeklődésed a regény, a KÖNYVMOLYKÉPZŐ kiadó oldaláról bármikor meg tudod rendelni.


Fülszöveg:
Morgan Grant és tizenhat éves lánya, Clara, a legkevésbé sem szeretne hasonlítani egymásra.
Morgan elszántan meg akarja óvni a lányát attól, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, mint ő maga: túl fiatalon teherbe essen és férjhez menjen. Morgannek akkor félre kellett tennie az álmait.Clara nem akar anyja nyomdokaiba lépni. És az ő kiszámítható anyukájával amúgy sincs bennük semmi közös, fikarcnyi sem. Harcos természetükkel és egymásnak ellentmondó céljaikkal Morgan és Clara rettentő nehezen tud együtt élni. Csak Chris tud békét hozni a családi otthonba, Morgan férje, Clara apukája, a család oszlopa. De ez a béke darabokra törik, mikor Chris karambolozik – tragikusan és sok kérdést felvetve. A szívet tépő és tartós következmények jóval túlnyúlnak Clarán és Morganen.
Morgan küszködik, hogy megint felépítsen mindent, ami összetört körülöttük, és végül annál talál vigaszra, akitől a legkevésbé várná. Közben Clara egy olyan fiú felé fordul, akitől eltiltották. Minden egyes nap újabb titok, neheztelés, félreértés választja el anyát és lányát. Már-már annyira, hogy talán lehetetlen visszatalálniuk egymáshoz.

You Might Also Like

0 comments