John Marrs - A tökéletes pár

  • Kiadó: Maxim Kiadó
  • Eredeti megjelenés: 2017
  • Magyar megjelenés: 2019
  • Oldalak száma: 416

Fülszöveg:

„Meddig ​mennél el, hogy megtaláld az igazit? Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű DNS-teszt. Gyorsan mintát vesz az ember, és már össze is párosítják a DNS-párjával – azzal, aki genetikailag neki rendeltetett. Ezt ígéri egy DNSPárod nevű alkalmazás. Egy évtizeddel ezelőtt egy nagyvállalat bejelentette, hogy megtalálták azt a gént, ami párosítja az embereket a lelki társukkal. Azóta világszerte emberek milliói találták meg a DNS-párjukat. Azonban ennek a felfedezésnek megvannak az árnyoldalai: a teszteredmények miatt számtalan párkapcsolat bomlott fel, és a feje tetejére állították a klasszikus értelemben vett románcot, randevúzást és szerelemet. Öt nagyon különböző ember kap értesítés arról, hogy megtalálták a DNS-párjukat. Mindegyikük hamarosan találkozni fog az igaz szerelmével. De nem mindenki fog „boldogan élni, amíg meg nem hal.” Mert még a lelki társaknak is vannak titkaik. És némelyik bizony sokkolóbb, mint azt bárki sejtené…

Ez a lebilincselő regény bemutatja, hogy még a legtökéletesebb felfedezéseknek is lehetnek súlyos következményei.”

Egyszóval: ZSENILÁIS

Számomra ez a könyv az év meglepetése volt. Rég olvastam olyan könyvet, ami ennyire lekötötte volna a gondolataimat, nem csak olvasás közben.

Történetünkben egy tudós felfedezi, hogy minden embernek van egy olyan személy az életében, aki tökéletesen illik hozzá és vele boldogan élhetnek, míg meg nem halnak. Ezt a kapcsolatot egy bizonyos gén pár okozza az emberi DNS-ben. Öt nagyon különböző ember találja meg a DNS párját. Az Ő életüket követhetjük nyomon. Mindannyian egy más problémával találják szembe magukat és mással kell megküzdeniük. Mind az 5 szereplő sorsa nagyon érdekes, de mindegyiknek más miatt. Nem éreztem azt, hogy Ő unalmasabb lenne mint mások (az elejét leszámítva).

Szerintem az alapkoncepció nagyon érdekes. Elgondolkodtatott, hogy vajon és megcsináltatnám-e a tesztet? Ha igen, felvenném-e a kapcsolatot az illetővel stb. Sokáig gondolkoztam ezeken, de szerintem én nem tenném. Én jelen állás szerint boldog vagyok minden téren. 

"Ha lehetőséged nyílik úgy szeretni valakit, ahogy ő szeret téged, akkor azt ragadd meg két kézzel, és el ne ereszd!"

A könyv elején voltak szereplők, akik annyira nem érdekeltek. Az idilli rózsaszín köd ugyan kit érdekel?  Viszont ahogy haladtam előre a fejezetekkel egyre jobban kezdett érdekelni az ÖSSZES szereplő sorsa. A könyv maga nagyon olvastatta magát. 2-3 oldalasak voltak a fejezetek így beleestem a „csakmégegyfejezetet” körforgásba. Minden kis rövid fejezet egy annál nagyobb csattanóval ér véget, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy annyira hamar ki lehet olvasni. Az egy-egy fejezetből szép lassan elfogyott a könyv és a végén ültem, hogy mi a fészkes fene volt el. Mert annyira király volt. Bár elfelejthetném, hogy mi történt a könyvben, hogy újraolvashassam úgy, mint aki most olvassa először.

Ahogy a könyvben is említésre kerül a DNS Pár felállás rengeteg ember életét és szemléletét megváltoztatta. A párod lehet nő, vagy férfi is, nem csak nőnek férfi, férfinak nő felállás játszik így a homofóbia mértéke jelentősen csökkent. A párod élhet a világ bármely táján s ez csökkentette a bevándorlókkal szembeni gyűlöletet.

Ugyanakkor vannak, akiknek nincs DNS Párjuk (vagy legalábbis még nem regisztrálta magát) és Ők emiatt rosszul érzik magukat. E mellett a DNS Pár családok több és nagyobb mértékű támogatásokat kapnak a kormányoktól, mint azok a családok, akik nem DNS Párok. Sőt, a nem DNS Pár kapcsolatokat lenézi a társadalom. Az is megeshet, hogy az egyik ember elhagyja a párját/ férjét/ feleségét s lehet így tönkreteszi Őt örökre.

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok viaskodnak. Mindennek van pozitív és negatív oldala is. Nyilván aki jól jár vele annak fel se tűnik, hogy nem mindenkinek ugyanolyan jó a helyzet. Nagyon szívesen olvasnék még emberekről, akik megtalálják a DNS Párjukat mert ennek az 5 embernek irtó izgalmas volt az élete. Lehet, hogy nálunk is találnak egy ilyen gént és akkor az egész valósággá válhat. Nem tudom jó lenne-e vagy sem.

"Korábban is voltak barátnői, de ő valahogy teljesen más volt, mivel már három hét is eltelt az első randevújuk óta, de még egyszer sem fantáziált arról, hogy megöli."

 

5/5⭐

You Might Also Like

0 comments