Sarah Adams - Ha Rómában jársz



Sarah Adams a "Csalóka szerelem" című regényével lopta be magát a szívembe, ami bár a friends-to-lovers trope-ot követte. Azonban a legújabb magyarul megjelent regénye, a "Ha Rómában jársz" még inkább magával ragadott, hiszen egy grumpy X sunshine történetnek ad otthont. Ez az írói fogás egy olyan karaktereket felvonultató műfaj, amelyben egy nyűgös, mogorva alakkal találkozunk, akit egy vidám, pozitív személyiségű társuk próbál kizökkenteni a negatív spirálból. Az effajta történetek mindig is nagyon tetszettek nekem, így szinte azonnal a szívembe zártam ezt a csodálatos alkotást.

– Nem baj, ha beismered, hogy odavagy a virágokért, ettől még ugyanúgy férfiasnak tűnsz.
[…]
– Piteboltom van. Gondolod, érdekel, hogy férfiasnak tartanak-e?

Ebben az izgalmas történetben megismerkedhetsz Amelia Rose énekessel, akinek egyre nagyobb terhet jelent a hírnévvel járó számtalan probléma. Éppen ezért úgy döntött, hogy ideje egy kis kikapcsolódásra. Kedvenc filmjének hatására, ahol a főszereplő Rómába utazik, úgy dönt ő is szerencsét próbál. Azonban, mivel hamarosan turnéja lesz, nem akart messzire menni, így elindul a közelben lévő "Rome" nevű városba. Azonban a dolgok nem úgy alakultak, ahogy tervezte, mivel autója lerobbant. Szerencséjére azonban egy szexi srác előkertjében találta magát, aki segített neki a bajban.

Az adott történet színhelye egy távoli kisváros, melynek lakói kivételesen kedvesek és figyelmesek egymással. Bár az első benyomások alapján ez a sok szeretet és törődés kicsit túlzónak és hihetetlennek tűnhet, mégis az idő múlásával az ember rájön, hogy valóban így van, és ez a közösségi életforma egyszerűen magával ragadó. Könnyű volt odaképzelni magam ebbe a kisvárosi világba, és azt érzi, mintha én is a közösség tagja lenne.

– Számomra te Amélia vagy. A szar palacsintákat sütő lány, akinek a mosolya vetekszik a napéval. Csak téged akarlak.

A regény nem feltétlenül törekszik a világ megváltására, azonban az olvasók számára igenis jelentős értéket hordoz. A könyv elsősorban a jókedvre fókuszál, és minden bizonnyal sikerrel is jár ezen a téren, ugyanis szórakoztató és szívderítő hatással van az emberre, miközben remekül kikapcsolódást biztosít. Az egész atmoszféra aranyos és játékos, így szinte azonnal magával ragadja az ember. Személy szerint rekordidő alatt olvastam végig, mert nem tudtam letenni, olyannyira elvarázsolt az írói világ. A regényben számtalan humoros és szarkasztikus jelenet található, amelyek nagyszerűen szolgálnak arra, hogy feloldják a romantikus feszültséget és még inkább fokozzák a szórakoztató hatást.

Azonban a főgonosz szála sem marad jelentéktelen a történetben. Az író ügyesen szőtte bele a cselekménybe, és a vége felé mégis csak kapunk egy kis meglepetést. Bár ha nagyon őszinte akarok lenni, nem volt túl nagy meglepetés, lehetett rá számítani, ha elég körültekintően olvastuk a művet. De amit igazán imádtam a könyvben, az a karakterek közötti dinamika volt. Az írónő képes volt olyan személyiségeket teremteni, akik egyszerre voltak aranyosak, viccesek, és egyben mély érzelmeket is hordoztak magukban.

– Szárítsd fel a könnyeidet, és rúgd seggbe ezt a borús hangulatot, Amelia!

Összességében a regény egyszerűen csodálatos volt, és egy igazi érzelmi hullámvasút. Nemcsak a romantikus szál, hanem a barátságok, családi kapcsolatok és a saját önismeret felé vezető út is nagyon jól kidolgozott volt. Ha egy könnyed, humoros és megható történetre vágysz, amelyben még egy kis mágia is megbújik, akkor ez a könyv neked szól. Az írónő Sarah Adams valóban kiváló munkát végzett ezzel a regénnyel, és a karakterek is nagyon szerethetőek. Én is várom már, hogy mikor jelennek meg a további művei magyarul, és remélem, hogy a fordítók is sikerrel dolgoznak majd azokon. Egy jó romantikus történet mindig jólesik az embernek, és Sarah Adams biztosan nem fog csalódást okozni az olvasóknak a jövőben sem.


⭐⭐⭐⭐⭐






You Might Also Like

0 comments