Christina Lauren - Kalandtúra ​Wilder-módra



Christina Lauren egy írópáros, akik valójában két barátnő, Christina Hobbs és Lauren Billings, akik együtt írnak romantikus regényeket. Az írónőknek számos sikeres könyve van, amelyeket a New York Times és a USA Today is bestsellernek nyilvánított. Néhány népszerű műve közé tartozik a Beautiful Bastard sorozat, a Dating You/Hating You, a Love and Other Words, és a Roomies. De most nem ezekről a könyvekről szeretnék írni, hanem a legújabb magyarul megjelent regényükről, ami a Kalandtúra Wilder-módra nevet viseli.
Leo véleménye szerint a boldogság volt Lily arcán a legszebb smink.

A Kalandtúra Wilder-módra igazi ékkő a romantikus regények között, és nem csak a szórakoztató történet, de az elképesztő helyszín is számos élményt nyújt a olvasóknak. Utah sivatagos vidékein találjuk magunkat, ahol megismerkedünk Lily Wilderrel, akinek édesapja igazi legendás kincsvadász volt. (Ennek jelentősége később a történet szövésében kulcsfontosságú lesz.) Lily egykoron a farmjukon nevelkedett, és bár szerette volna továbbra is itt élni, apja végül eladta a földet. Lily-nek túrákat kell szerveznie, hogy valahogy eltartsa magát. Az egyik ilyen kaland során újra találkozik rég nem látott szerelmével, Leoval. Kapcsolatuk korábban oly varázslatos volt, de Leo egyszer csak eltűnt Lily életéből, és soha nem tért vissza, bár megígérte, hogy mindig mellette marad.

Az írónők igazán ügyesen építették fel az atmoszférát, és bár a cselekmény egy romantikus könyvhez képest elég akciódúsra sikerült a sivatag elvarázsolja az olvasót az első oldaltól kezdve. A karakterek jól kidolgozottak, és igazán érzékeltetik a sivatagi életmód nehézségeit és szépségeit. Az első találkozás után Leo és Lily szinte azonnal visszakerülnek egymás életébe, bármennyire is tagadják, és bár a szerelmi szál kissé előre látható, mégis nagyon magával ragadó. A könyv második felében a romantika és az akció kerül a fókuszba, és szinte már csak a főszereplők maradna. Az írónők stílusa könnyed, de mégis érzelmekkel telített, és az olvasó nem tudja letenni a könyvet, amíg ki nem derül, hogy mi lett Lily és Leo sorsa.

Lovak mindenhol vannak, Lil. Próbáld ki, milyen megülni őket másutt! Fedezd fel a világot, vágj bele új dolgokba, és légy bátor!

Ami viszont kevésbé tetszett az az, hogy a könyv egy kicsit súrolja az erkölcsi határokat (nagylábbal átlépi), de erről nem tudok spoiler mentesen írni, szóval most SPOILER következik. Konkrétan meghal egy ember, de a kis csipet-csapat megy tovább a feltételezett kincs után. Whaaaat? Mármint logikusnak tűnik az indok, de ilyet akkor sem csinálunk… Lily visszatérhetett volna később megkeresni mindent, nem egy full kezdőkből álló csapattal nekiindulni a veszélyes útvonalnak, amiről többször is elmondta, hogy még tapasztalt túrázók sem mindig élik túl… Tehát ezt az egész halál esetet szerintem ki lehetett volna hagyni a dolgokból és máshogy megközelíteni, de már mindegy. Ez a része nekem teljesen szürreális volt. Spoiler vége.

Az író páros ügyesen játszik az erotikus jelenetekkel, melyek kiválóan illeszkednek a romantikus szálba. Bár a második részben az erotika is fókuszba kerül, az írópáros nem esik túlzásba, és a jelenetek mindenkor az érzelmekre fókuszálnak, így a regény mindenki számára élvezhető marad. Az érzéki jeleneteknek köszönhetően pedig a könyv még nagyobb mélységet ad a főszereplők kapcsolatának.

Az akció részek nagyon jól voltak megírva, a szerzőpáros igazán jól tudta fokozni a feszültséget és tartani az olvasók figyelmét. Azonban a haláleset engem kissé váratlanul ért és nem igazán illett a regény hangulatához. Szerintem kicsit tolakodóan hatott a romantikus szálba. Ettől függetlenül azonban az akció jelenteknek szórakoztató volt az olvasása, és a karakterek is nagyon szerethetőek voltak. Összességében ajánlom a Kalandtúra Wilder-módra című könyvet azoknak, akik szeretik az erotikus, romantikus regényeket, és nem riadnak vissza a kicsit akciódúsabb jelenetektől sem.

⭐⭐⭐⭐

You Might Also Like

0 comments