Jennifer Lynn Barnes - Örökösök ​viadala

Ki ne álmodozott volna arról, hogy egy nap felkeresi valaki és közli vele, hogy Ő amúgy egy ország hercegnője, vagy éppen egy ismeretlen rá hagyott pár milliárd dollárt. Avery-vel az utóbbi történt.

 

  • Kiadó: Animus Kiadó
  • Megjelenés éve: 2020 
  • Magyar megjelenés: 2021
  • Oldalak száma: 400 oldal

 

Minden játék, Avery Ginks. Az életben egyedül arról dönthetünk, hogy akarunk-e nyerni.

Avery egyetemista, a nővérével él albérletben és hirtelen dollár milliárdos lesz. Viszont ahhoz, hogy ezt a pénzt megtarthassa be kell költöznie egy kastélyba, mely hemzseg a kisemmizett családtagoktól, rejtekajtóktól és titkos folyosóktól. Mi több, a furcsa végrendelet szerint Averynek 1 évet a házban kell tölteni ahhoz, hogy a pénzt megtarthassa és a sértett rokonokat nem teheti ki onnan. Velük együtt kell éljen.

 

A cselekmény pörgős volt. Egymás után bukkantak fel az újabb és újabb titkok, sejtelmek, rejtvények, amik nagyon izgalmassá tették a könyvet. Jó volt Avery szemán át követni az eseményeket, ahogy rájött az egyes feladványok megoldására.  Továbbá minden szereplőnek meg volt a maga baja, múltja és talán feladata is. A legtöbb karakter valamilyen szinten kapcsolódott egymáshoz és hordozott valamilyen sérelmet. Nagyon tetszett, ahogy a legtöbb puzzle darab egymáshoz illeszkedik felfedve egy nagyobb képet melyet csak a könyv végével értünk meg, és akkor sem teljesen. 

 

 – Előbb vagy utóbb mindenki akar majd tőled valamit, Örökösnő – vonta meg a vállát. – Az a kérdés, hányan akarunk olyat, amit hajlandó vagy megadni.

 

Az elején egy kicsit számomra fura volt a könyv. Nem voltak szimpatikusak a szereplők, se Avery, se a Hawthorne fiúk. A fejezetek rövidek voltak és nem értettem a tagoltságot. Olyan helyeken volt fejezet váltás, ahol egyáltalán nem éreztem indokoltnak, inkább csak abban segített, hogy gyorsabban haladjak a könyvvel. 

 

Viszont ahogy haladtam a könyvvel kezdtem megkedvelni a szereplőket is. Mindenki nagyon különálló személyiség volt. A 4 unoka mindegyike tartogatott meglepetést az olvasó és Avery számára. Nehéz lehetett ilyen valódi karaktereket kitalálni, akik veszekednek egymással, de mégis számíthatnak a másikra. Averyben tetszett, hogy nem csak a pénzre hajtott, hanem érdekelték Őt a miértek is. Miért pont Ő kapta? Van ennek valamilyen különleges oka vagy Tobias Hawthorne csak egy random emberre hagyta mindenét? Továbbá a testvérével folytatott kapcsolat nagyon szép volt. 

 

 – Van úgy – szólt Jameson Hawthorne furcsán tűnődő hangon –, hogy látszatra teljesen különböző dolgok a lényegüket tekintve egyformák

 

A romantika nincs túlságosan túltolva a könyvben. Van egy kis szerelmi háromszög kezdeményezés is, de olyan semmilyennek éreztem. Nem értettem mi tetszik a fiúknak Avery-ben, hiszen egyszer csak betoppant és megkapott mindent, amit Ők sosem fognak. Szóval a szerelmi szál kiforratlan volt, remélem ez a következő részben változik és kicsit jobban rámegy a romantikus részre. Viszont ami pozitív, hogy nem tudnám megmondani melyik fiút fogja választani a végén. (Ha egyáltalán választ majd.)

 

Összességében tetszett a könyv és nagyon gyorsan el lehet olvasni hála a sok párbeszédnek és rövid fejezetnek. A rejtvények gondolkodtatóak és nem mindig lehet őket előre kitalálni, hiszen szükség van olyan tudásra is a rejtvények megfejtéséhez, amit az írónő nem közöl az olvasóval. Nagyon gondolkozta, hogy 4 vagy 5 csillagot adjak a könyvre, de mivel eléggé lázban tart és érdekel a következő rész, így az 5 csillag mellett döntöttem.

 

 A konyhában úgy tűnt, Nash bosszantja Libbyt. A nővéremet nem lehet felbosszantani. Ő egy derűs gót napsugár.

 

5/5⭐

 




You Might Also Like

0 comments